Egypten

0kommentarer

 
Hej, som ni vet var jag ju på semester i Egypten för några veckor sedan.
Tänkte nu dela med mig av lite bilder och saker som jag gjorde och upplevde..
 
Första dagarna och helgen tog vi det ganska lugnt, spenderade dagarna på stranden och kvällarna gick vi runt i de små affärerna vid hotellet och lärde känna folket som jobbade där med alla deras underbara personligheter.
På måndagen begav vi oss ut på en snorkeltur på Röda Havet och dök ned bland coraller och fina färgfulla fiskar, som att simma i ett akvarium. Helt fantastiskt.
 
 
På torsdag klev vi upp klockan 4 på morgonen för att bege oss till Luxor för att kolla in Karnak Templet och Valley of Kings. När vi kom till Templet betalade vi för en guidening runt där, vilket jag tycket var riktigt intressant. Hela upplevelsen där var helt otrolig. Henna färgen som dom fyllde i deras heiroglyfer fanns fortfarande kvar på vissa ställen, och detta är efter ca 3 tusen år. Helt otroligt!
 
 
Det var ca 41 grader den dagen, och vi åkte i en bil med skinnklädsel och dålig Ac, ni kan ju förstå hur svettigt det blev. haha.
På kvällen satte vi oss på en buss till Cairo som tog ca 10 timmar, och vi kom fram till Cairo klockan 6.30 på morgonen, lagomt slitna och svettiga. Men fanns ingen tid till vila, våran Guide hämtade upp oss och tog oss hem till honom där vi fick dusha och en kopp te. Sedan var det bara att ge sig ut igen till Giza och pyramiderna, vilket var helt fantastiskt. Vi åkte kamel en timme i öknen för att få en panorama bild på pyramiderna. Efter vi var klar där så åkte vi vidare och kollade in Cairos Citadel.
Det var roligt i huvudstaden, för överallt fanns det folk som frågde vad jag hette och om dom fick ta kort på/med mig. Kände mig som en riktigt stjärna. haha
 

Kommentera

Publiceras ej